Disparitia chiar insusi obiectului asteptarii. Sau subiectului. Se pierd ganduri, idei, se pierd multe. Se creaza intrebari, suspiciuni, frustrari. Ambele alegeri presupun riscuri. Sa astepti pana cand ceva va aparea in sfarsit sau sa renunti, sa pleci, intrebandu-te daca ar fi aparut acel ceva. Daca mai asteptai putin. Cand renunti sa mai astepti ceva, moare ceva din tine. O speranta, un dor, un vis. Insa si daca continui sa astepti, sa astepti si si rasastepti, speranta sufera noi metode de seppuku si prin urmare, ar trebui sa dezvolte si noi metode de reanimare. Niciuna nu e mai dezirabila decat alta. Oare putem trisa ?
Pe baza teoriei pragmatice, ceea ce astepti cu ardoare, apare cand te astepti cel mai putin, putem simula o renuntare temporara ca sa grabim lucrurile.
Viata e un intreg sir de asteptari.. unii ar spune ca noi suntem responsabili de prezumtia intamplarii, si asta este adevarat, insa de ce gandurile de asteptare combinate cu speranta nu ar avea mai mult succes decat aceleasi ganduri incununate de actiune ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu